Κτήμα Fotor

Η Εταιρεία – DivinaFarm


Η εταιρεία

DIVINAFARM

Η εταιρεία DIVINAFARMRD ιδρύθηκε τον Οκτώβριο 2014, νεοφυής επιχείρηση, με σκοπό την βιολογική καλλιέργεια φραγκόσυκου, με 7.500 φυτά,σε κτήμα 80 στρεμμάτων  που βρίσκεται στον  κάμπο της Καρύστου, Ευβοίας επί της επαρχιακής οδού  Καρύστου –Μαρμαρίου, 4οχλμ. Το 2019, μέσα στο κτήμα, κατασκευάστηκε εργοστάσιο μεταποίησης φραγκόσυκου και παραγώγων του, και για την  παρασκευή ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ όπως:

  1. Μαρμελάδα με στέβια για τον σακχαρώδη διαβήτητύπου2με δυνατότητα μείωσης του σακχάρου του αίματος ελαττώνοντας την απορρόφηση τουαπότο στομάχι και το λεπτό έντερολόγω των φυτικών ινών και την πηκτίνη που περιέχει. Ημείωσηαυτή του σακχάρου μπορεί νακυμανθείαπό 17% έως  46%.Δρα επίσης και στην υπερχολιστεριναιμία1,2,3,9.
  2. Παρασκευήζυμαρικών με πούλπα και φύλλο φραγκόσυκου επίσης για τον διαβήτη4.
  3. Παραγωγή λαδιού από τα κουκούτσια του φραγκόσυκου, του πλέον πολύτιμου, σπάνιου και ακριβού παραγώγου,  με έντονη αντιγηραντική  δράση στο πρόσωπο, στήθοςκαι στο σώμα, με θεαματική, επίσης, δράση στην επούλωση της ακμής,τουεκζέματος και στις ουλές του προσώπου,  ειδικά μετά από χειρουργικές επεμβάσεις και Laser5
  4. Παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής για τη βελτίωση του σπέρματος6,7, κυρίως της γονιμοποιητικής του ικανότητας. Η έντονη αντιοξειδωτική δράση των συστατικών του φραγκόσυκου δρα στα μιτοχόνδρια των κυττάρων, βελτιώνοντας την ποιότητα των ωαρίων στις γυναίκες και δρώντας ταυτόχρονα ανασταλτικά στην πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες τα τελευταία χρόνια.
  5. Παραγωγή χυμού με έντονη αντιοξειδωτική και αντιική δράση8. Γνωστή είναι επίσης η δράση του φραγκόσυκου στην απώλεια βάρους (αδυνάτισμα).

Ήδη, έχουν φυτευτεί και καλλιεργούνται  7500 φυτά 3και 5 ετών με συγκεκριμένες ποικιλίες.Το κίτρινο-πράσινο (Sulfarina), τοκόκκινο (Sanguigna), το λευκό-κίτρινο (Muscaredda ) και το κόκκινο (Sanguigna).  Στόχος είναι ο αριθμός των φυτών  να φθάσει τις 10.000 σύντομα. Πρόκειται για οικολογική καλλιέργεια φροντίζοντας για την απορρόφηση και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα συμβάλλοντας σημαντικά  έτσι στην  αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αφού, τα 7500 φυτά έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν ετησίως 140 τόνους διοξειδίου του άνθρακος (CO2), σύμφωνα με τον αλγόριθμο και μαθηματικούς τύπους από τον FAO (FoodAgricultureOrganizationUN). Στα πλαίσια της οικολογικής προστασίας, εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά συστήματα που θα τροφοδοτούν ηλεκτρική ενέργεια την εργοστασιακή μονάδα μεταποίησης επειδή  η παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής είναι αρκετά ενεργοβόρα. Η οικολογική και βιολογική φροντίδα του κτήματος είναι η αιτία που έχομε συχνές επισκέψεις τετράποδων φίλων μας.

[su_column size=”1/4″]
index1
[/su_column]
[su_column size=”1/4″]
index2
[/su_column]
[su_column size=”1/4″]
index3
[/su_column]
[su_column size=”1/4″]
index4
[/su_column]

Δυνατότητα μεταποίησης των καρπών για παραγωγή νόστιμης αντιδιαβητικής μαρμελάδας.

17x24cm mamas-01-greek

Στον παρακάτω σύνδεσμο PDF μπορείτε να δείτε την Έκθεση δοκιμής της μαρμελάδας

pdf-icon